Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Joyce Duikers, holistisch lichaamstherapeut

Alles welkom

Mijn wens aan jou om te mogen ontspannen in jezelf en het leven. Dat je, je mag laten raken door het leven en de opgebouwde muren langzaam mogen zakken. Je weer volledig tevoorschijn mag komen. Met al jouw delen. In verbinding met jezelf en het leven.

Dat het vuurtje in jou weer vol gaat branden. De energie weer mag stromen. Je je energieker en vrijer voelt. Dat er weer ruimte is om te spelen in het leven. 

Deze wens aan jou was ook de wens aan mezelf als ik nu terugkijk op de laatste acht jaar.

Ruimte

Mijn ‘harde’ kant en doe mentaliteit had ik wel ontwikkeld in het bedrijfsleven, maar steeds vaker voelde dat dat niet alles was wat ik in me had. 

Er was een leegte waar ik toen geen woorden voor had. Woorden die ik na acht jaar zelfstudie, opleidingen en eigen therapie van klassiek tot alternatief iets beter kan vinden.

Voor mij was het een gevoel dat iets mij tegenhield om echt te leven. Alsof ik bepaalde delen van mezelf moest verstoppen om geaccepteerd te worden. Het gevoel dat ik niet voluit mocht ademen. Mijn adem zat hoog, schouders waren opgetrokken en mijn kaken had ik stijf op elkaar. Er was weinig ruimte voor mij. Weinig ruimte voor het leven dat door mij heen wilde stromen.

Ik was zelf de persoon die dat tegenhield en ook zelf de persoon die de stroom weer kon herstellen. Door me los te maken van overtuigingen, (familie)patronen en conditioneringen. Door in de diepte van mijn lijf te duiken en weer te mogen voelen.

Niet dat het nu klaar is. Strik erom en vanaf nu leef ik lang en gelukkig. Er zijn nu nog steeds momenten dat ik niet lekker in mijn vel zit. Mijn schouderklachten weer terugkomen en het even niet lukt om in mijn buik te ademen, omdat ik stress ervaar. 

Maar ik heb daar nu wel bewustzijn op. Ik weet wat ik kan doen om mezelf weer in balans te krijgen. Ik weet hoe mijn lijf werkt en hoe het reageert op stress. En dat geeft ruimte. Ruimte om echt te leven.

Heb je ook behoefte aan meer ruimte?

Joyce Duikers, holistisch lichaamstherapeut

Opleidingen

Naast verschillende workshops en trainingen op het gebied van spiritualiteit en zelfontwikkeling heb ik onderstaande opleidingen gevolgd.

In mijn werk is dit mijn basis, aangevuld met mijn eigen kennis en ervaring. En alles wat ik iedere dag nog leer, omdat ik graag de eeuwige student van het leven blijf.

  1. Reiki; I, Reiki II en Reiki practitioner (volgens traditionele Usui Shiki Ryoho.), Healing Space (Toña Wong Chung)
  2. Oosterse elementenleer, Healing Space (Toña Wong Chung)
  3. Praktische Chinese Geneeswijze, Healing Space (Gita Schuit)
  4. Energetische Massage, Healing Space (Liona Dalia)
  5. Holistisch voedingscoach, Healing Space (Anna Kruyswijk)
  6. Teacher training – Liquid Breath® – Module 1, Yogatrainer (Cora Verkuilen)
  7. Medische en Psychosociale Basiskennis, CPION geaccrediteerd en voldoet aan de Plato eindtermen, Healing Space
  8. Aangesloten bij Beroepsorganisatie CAT (Collectief Alternatief Therapeuten)
  9. Aangesloten bij Gat Geschillen (Geschilleninstantie Alternatieve Zorg)
  10. HBO Communicatiemanagement, Hogeschool van Utrecht

“Tijdens de sessies merk je dat Joyce actief is geweest in het bedrijfsleven. Geen zweverige praatjes, maar juist pragmatisch en stapsgewijs de disbalans in kaart brengen en samen werken naar een oplossing of bewustwording. Zeer professionele aanpak in een ontspannen setting waarbij zij niet schroomt om streng (maar rechtvaardig) te zijn wanneer nodig en mij regelmatig een spiegel voor heeft gehouden waardoor ik enorme stappen heb gemaakt in zelfbewustzijn, acceptatie als ook in mindset.”

Fred
Joyce Duikers, holistisch lichaamstherapeut

Waar ik blij van word

Reizen

Naast reizen in mezelf ; -) vind ik het ook nog steeds heel leuk om de wereld te ontdekken. Nu onze kids wat ouder zijn (10 en 12 jaar) begint het weer te kriebelen om een verre reis te maken. Met ons gezin samen ontdekken en ervaren.

Sporten

Sport is voor mij een uitlaatklep. Liefst in de buitenlucht. Ik word ook heel blij van obstakel runs. Yep, die met modder.

Dansen

Dansen is echt mijn ultieme practice om helemaal in mijn lijf te kunnen zijn. De ene keer op harde muziek en de ander keer op zachte muziek. Iets met Yin & Yang ;-).

De mens

Ik ben echt gefascineerd door de mens. Van het ontstaan van de mens tot hoe het menselijk lichaam werkt en alles wat daar onder, boven en tussen zit. Zichtbaar en onzichtbaar. Daar kan ik me uren in verdiepen en vergeet dan compleet de tijd.

Wil jij ook weer ruimte ervaren en doen waar jij echt blij van wordt?